Bij bestellingen boven de € 50,- zal Droompies geen verzendkosten berekenen.

Neem telefonisch contact op via TEL: 015-3646230 of mail naar info@droompies.nl

Cart
0
0

Babykleertjes wassen

Een vriendin mij vroeg laatst aan me hoe ze het beste de babykleertjes kan wassen. Welk wasmiddel is het best om babykleding te wassen? Welke babykleertjes strijk je wel welke en strijk je niet? Mijn reactie was dat je babykleertjes wast op de manier zoals je altijd wast. Met een gezin van 5 gaat bij mij alles in hoopjes op kleur bij elkaar. En strijken? Alleen de overhemden van manlief gaan onder de bout verder hangt alles netjes aan hangertjes te drogen of wordt zodra de droger klaar is meteen strak opgevouwen. Maar blijkbaar wordt er tegenwoordig geadviseerd om een PH neutraal (geurloos) wasmiddel te gebruiken voor het wassen van babykleertjes.

Babykleertjes wassen? De tips van Droompies!

Babykleding wassen met wasverzachter?

Het advies is tegenwoordig om geen wasverzachter gebruiken voor het wassen van babykleding. Daarna dien je de babykleertjes ook nog zoveel mogelijk te strijken om de achtergebleven bacteriën te doden. Ik heb een kraamopleiding gedaan en ben in veel gezinnen geweest. Bovendien ben ik natuurlijk zelf moeder van 3. Maar óf het waren allemaal ontspoorde moeders (inclusief ikzelf!), óf het is iets van de laatste tijd. Is het wassen van babykleertjes op deze manier ook echt nodig als je nog geen signalen ziet van huidirritatie? Als blijkt dat je kind een zeer gevoelige huid heeft, kun je toch alsnog overgaan op deze manier van babykleding wassen?

Babykleertjes van te voren wassen?

Ik weet nog goed toen ik zwanger was van onze oudste, dat ik met zoveel zorg alle babykleertjes, rompertjes, beddengoed en zelfs de knuffeltjes waste. Ik kon er zo van genieten om de kasten en laatjes te openen en dat daar alles klaar lag voor de komst van dit kleine wondertje. Alle babykleding was schoon, zacht en het rook allemaal zo lekker dankzij het wasmiddel en de wasverzachter.

Bij onze tweeling ging het helaas anders. Ik lag meer in het ziekenhuis dan dat ik thuis was we durfden het ook nog niet aan om al babykleertjes te kopen. Wat als het toch mis gaat… Maar toen onze meisjes gezond en wel ter wereld kwamen en in de couveuse lagen, werd nog snel de nodige premature babykleding gehaald: pakjes, rompertjes en mutsjes. De babykleertjes werden gewassen door oma omdat ik hele dagen in het ziekenhuis was. Er is mij ook niet verteld of aangeraden om de babykleding te wassen met speciaal wasmiddel of de babykleertjes nog eens extra te strijken tegen bacteriën. En dat terwijl je zou denken dat premature baby’s een nog gevoeliger huidje hebben! Ik ben ook altijd in de veronderstelling geweest dat je luierdoeken, beddengoed e.d. niet moet strijken omdat het de vochtopname vermindert. Bovendien droog je de kleintjes na het badderen in het begin toch voornamelijk af met luierdoeken.

Babykleertjes wassen

Zo was ik mijn babykleding

Iedereen moet doen waar hij/zij zich het beste bij voelt. Ik kan me voorstellen als je zelf gevoelig bent voor wasmiddelen/wasverzachters (of als je het met je andere zoon/dochter eerder hebt meegemaakt) dat je het (opnieuw) wilt voorkomen. Maar ik heb mijn vriendin geadviseerd om alle babykleding te wassen zoals ze altijd wast. Niet overdreven veel wasmiddel en wasverzachter te gebruiken. Leng de wasverzachter met azijn, zo voorkom je zeepresten. Strijken om de bacteriën te doden? Tsja… dan mag ze mijn stoomreiniger ook lenen om het hele huis mee te desinfecteren. Bacteriën zijn overal en zorgen er ook voor dat kinderen een immuunsysteem opbouwen. Alle babykleding zo heet mogelijk wassen om bacteriën te voorkomen? Dat doe je toch wel vanzelf doen als de vlekken van de spuitluiers er op 40 graden niet uitgaan.

Mijn babykleertjes gaan nog steeds in de droger. De velourse babypakjes kwamen er altijd zo heerlijk fluffy uit en ook de spijkerbroekjes, rompers en leggings voelen merkbaar zachter en comfortabeler aan. Natuurlijk alleen als het product in de wasdroger mag.

Nieuwe babykleertjes wel van te voren wassen!

Het is wel heel belangrijk om nieuwe babykleertjes, beddengoed, dekentjes, knuffeltjes etc. altijd eerst te wassen. Er worden bepaalde stoffen en chemicaliën gebruikt in de fabrieken die schadelijk zijn voor de tere babyhuidjes. Daarnaast gaat alle nieuwe babykleding ook door “vreemde” handen die vol bacteriën zitten.

Mijn tips voor het wassen van babykleding

• Was babykleertjes zoals je altijd wast
• Gebruik niet overdreven veel wasmiddel of wasverzachter
• Leng de wasverzachter aan met azijn
• Extra strijken? Niet nodig!
• Babykleertjes kunnen gewoon in de droger als het wasvoorschrift dat aangeeft
• Was nieuwe babykleertjes altijd voordat ze gedragen worden!

Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk om nog meer te kunnen genieten van de momentjes met je kind(eren). Want het klinkt cliché maar het gaat echt veel te snel…

Liefs Vanessa

Bij bestellingen boven de € 50,- zal Droompies geen verzendkosten berekenen.

Droompies kiest voor het veilige Online-betaalsysteem van Ogone.
U kunt onder andere betalen via:

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief
Bezig met versturen

Volg Droompies

Volg Droompies op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Je bent dan als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, de laatste aanbiedingen en de leukste nieuwtjes!

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacy Policy

Contact

Droompies
Vanessa Venema
Achterburg 23
2641 LA, Pijnacker

Tel: 015-3646230

KvK: 53116410